lørdag 1. mars 2014

Johannes 1:1-18

Det evige Ordet
1 I begynnelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. 2 Han var i begynnelsen hos Gud. 3 Alt ble til ved Ham, og uten Ham ble ingenting til av det som ble til. 4 I Ham var liv, og livet var menneskenes lys. 5 Og lyset skinner i mørket, og mørket forsto det ikke.

Johannesvitnesbyrd: Det sanne lys
6 Det var et menneske sendt av Gud, hans navn var Johannes. 7 Han kom for å avlegge vitnesbyrd, for å vitne om Lyset, for at alle kunne komme til tro ved ham. 8 Han var ikke selv dette Lyset, men var sendt for å vitne om Lyset. 9 Dette var Det sanne Lyset som kommer inn i verden, og som gir lys til hvert menneske. 10 Han var i verden, og verden ble til ved Ham, og verden kjente Ham ikke. 11 Han kom til sine egne, og Hans egne tok ikke imot Ham. 12 Men så mange som tok imot Ham, dem ga Han rett til å bli Guds barn, dem som tror på Hans navn, 13 de er født, ikke av blod, heller ikke av kjøtts vilje, heller ikke av manns vilje, men av Gud.

Ordet ble menneske
14 Og Ordet ble kjøtt og tok bolig iblant oss, og vi så Hans herlighet, den herlighet som den enbårne har fra Faderen, full av nåde og sannhet. 15 Johannes vitner om Ham, og ropte ut og sa: «Det var om Ham jeg sa: Han som kommer etter meg, er kommet foran meg, for Han var før meg.»


16 Og av Hans fylde har vi alle fått, og det nåde over nåde. 17 For loven ble gitt ved Moses, men nåden og sannheten kom ved Jesus Kristus. 18 Aldri har noen sett Gud. Den enbårne Sønn, som er i Faderens favn, Han har forklart Ham.

Kommentar:


"Er du der, Gud?"


Forestill deg at du har en far som du aldri har møtt. Du hører historier om han fra folk rundt deg. De skryter av ham og forteller masse om hvilken flott fyr han er. Men selv har du aldri møtt Ham. Han er alltid borte, alltid opptatt, har aldri tid.


Noen mennesker kan tenke det samme om Gud: "Hvis han fins, er han sikkert ikke interessert i meg!"Johannes Evangeliet er historien om Jesu liv, død og oppstandelse, sett fra disippelen Johannes sin synsvinkel. Når Johannes skal fortelle denne historien, begynner han med å understreke nettopp dette: Gud er ikke fjern og langt unna! Historien om Jesus er nemlig historien om faren som elsker barna sine. Gud viste sin kjærlighet til menneskene ved å sende Jesus.

"Er du der, Gud?" Ja, Han er der - og alle som tar imot Ham får retten til å bli Hans barn!Se også denne filmen der Annie Karoline forteller om å ha Gud som far: http://vimeo.com/31795320











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar